Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Dubbelligger bovenloopkranen

Demag dubbelligger bovenloopkranen

De DEMAG dubbelligger bovenloopkranen zijn geschikt voor hogere hijsvermogens en een grote overspanning. Deze kranen hebben een gunstige effectieve bouwhoogte omdat de lasthaak nagenoeg altijd tussen beide kraanliggers opgetrokken kan worden. Hijsvermogens van 50 ton en meer zijn mogelijk en een overspanning tot ca. 35 meter. Hogere werklasten en overspanningen zijn uiteraard ook mogelijk. Deze worden dan door ons ontworpen.

Dubbelligger bovenloopkraan

Bediening

De kranen worden bediend vanaf de werkvloer door middel van een hangdrukknopkast die onafhankelijk van de katrijbeweging langs de kraanligger loopt of door middel van een radiografische afstandsbesturing. Bij een rijsnelheid van 63 m/min of meer is bediening van de kraan met hangdrukknopkast niet toegestaan. Deze kranen kunnen middels een radiografische afstandsbesturing of middels een kraancabine geleverd worden.
De voeding van de kraan geschiedt met behulp van een vlakkabel in lussen, kabelrups of middels een sleepleiding.

Hijsunits

Hijsunits van het type elektro-staaldraadtakel DH en DMR, zijn compacte, robuust gebouwde moderne hijsunits, onderhoudsvriendelijk en onderverdeeld in meerdere FEM-klassen zodat, afgestemd op de gebruiksintensiteit een technische en economische juiste keuze kan worden gemaakt. De hijsunit van het type DW is een modulair opgebouwd lierwerk, bedoeld voor de hogere hijsvermogens.

Belastingsgroep

De staalconstructie van de kranen is conform DIN 15018, hijsklasse 2, belastingsgroep 3 uitgelegd (afwijkende belastingsgroepen op aanvraag ook mogelijk). De hoofdliggers worden uitgevoerd als gelaste kokerliggers of
V-Liggers.

Onderhoudsarme kraanrij aandrijving

Aan elke zijde van de kraan bevindt zich een onderhoudsarme kraanrij-aandrijving diezonder tandkrans/rondsel een kraanwiel aandrijft. Incidenteel is het raadzaam om elk kraanwiel van de kraan op deze manier aan te drijven. De DEMAG motor met speciale aanloop- en remkarakteristiek garandeert een rustig aanlopen en remmen van de kraan zodat pendelen van de last tot een minimum wordt beperkt. Voor de kranen met grotere hijsvermogens en/of hogere kraanrijsnelheden is het raadzaam om de kraanrijmotoren te voorzien van een frequentieregeling.


knop naar contactpagina

Meer informatie?

Maak nu een afspraak in ons kenniscentrum