Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Enkelligger bovenloopkranen

Demag enkelligger bovenloopkranen

Enkelligger bovenloopkranen bieden een economische oplossing voor middelzware draaglasten tot ca. 12,5 ton en een overspanning van maximaal 30 meter.

Enkelligger bovenloopkranen hebben een gering eigen gewicht en door toepassing van loopkatten met korte bouwhoogte worden gunstige inbouwmaten gerealiseerd. De kranen worden bediend vanaf de werkvloer door middel van een hangdrukknopkast die onafhankelijk van de katrijbeweging langs de kraanligger loopt. Optioneel kunnen de kranen uitgerust worden met een radiografische afstandsbesturing.

Enkelligger bovenloopkraan

De voeding van de kraan geschiedt met behulp van een vlakkabel in lussen, kabelrups of middels een sleepleiding. De DEMAG hijsunits zijn compacte, robuust gebouwde en onderhoudsvriendelijke moderne hijsunits. Deze hijsunits zijn onderverdeeld in meerdere FEM-klassen zodateen technische en economische juiste keuze kan worden gemaakt die afgestemd is op de gebruiksintensiteit. Mede afhankelijk van de aard van gebruik en de werklast kan een keuze gemaakt worden uit de staaldraadtakel-, of de kettingtakeluitvoering.

Belastingsgroepen

De staalconstructie van de kranen is conform DIN 15018, hijsklasse 2, belastingsgroep 3 uitgelegd (afwijkende belastingsgroepen op aanvraag mogelijk). De hoofdligger wordt afhankelijk van werklast en overspanning uitgevoerd als profielligger of gelaste kokerligger uitgevoerd. 

Onderhoudsvrije kraanrij-aandrijving

Aan elke zijde van de kraan bevindt zich een onderhoudsarme kraanrij-aandrijving, die direct, zonder tandkrans/rondsel een kraanwiel aandrijft. De DEMAG motor met speciale aanloop- en remkarakteristiek garandeert een rustig aanlopen en remmen van de kraan zodat pendelen van de last tot een minimum wordt beperkt.


knop naar contactpagina

Meer informatie?

Maak nu een afspraak in ons kenniscentrum