Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.
  • English (Engels)
  • Nederlands (Nederlands)

elmec logo

Elmec nieuws

Nieuwe dubbelligger-bovenloopkraan ging vorige week de lucht in bij SIF Roermond.

Vorige week mochten de servicespecialisten van Elmec weer een mooi project opleveren bij één van onze trouwe klanten SIF Group Roermond.

dubbelligger bovenloopkraan SIF Roermond ElmecVoor het oppakken van zware buisvormige stalen profielen die weer gebruikt worden voor de constructie van grote offshore windmolenfunderingen op de SIF locatie Maasvlakte, is Elmec ingeschakeld om een bovenloopkraan te leveren. Onze engineeringafdeling heeft dit uitgewerkt conform de eisen van SIF en binnen een ongewoon kort tijdsbestek opgeleverd. De dubbelligger bovenloopkraan speelt een essentiële rol bij SIF Roermond om buisvormige stalen elementen te transporteren in de productiehal. Het gewicht van de stalen profielen kan oplopen tot wel 64 ton! De bovenloopkraan heeft daarom een werklast van 80 ton. Robuustheid en duurzaamheid vormden de basis voor het ontwerp. Elmec staat hierom al jarenlang bekend. Omdat de bovenloopkraan geschikt moet zijn voor binnen en buitengebruik onder wisselende weercondities, is het essentieel om een premium productkwaliteit te leveren. De staalconstructies zijn behandeld met een extra duurzame conservering.

De twee liggers van aanzienlijke omvang en de dubbelrail-kat met een totaalgewicht van ongeveer 69 ton gingen vorige week de lucht in met een mobiele kraan bij SIF.

Bekijk hieronder een video-impressie van het complete project;

Normaal gesproken wordt een speciaal project zoals deze opgeleverd binnen één tot anderhalf jaar. Aangezien het ging om een spoedopdracht hebben onze specialisten alles op alles gezet om dit in een krappe vijf maanden voor elkaar te krijgen. Doordat de levering van bepaalde componenten wat vertraagd was, werd de tijd om de kraan samen te bouwen en op te leveren ingekort van vier weken naar anderhalve week! Onze specialisten hebben zich daar niet door laten weerhouden en hebben allemaal een tandje bij gezet om dit voor elkaar te krijgen. Zowel onze engineers als service monteurs zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met de productie in gang te zetten, op maat maken, testen, op locatie verder op maat maken, meer testen en opleveren.

De kraan is afgelopen week succesvol opgeleverd.

dubbelligger bovenloopkraan SIF Elmec

Specificaties:

Bouwjaar2023
Werklast80 ton
Overspanning33,4 meter
Hijshoogte17 meter
ComponentenDEMAG
BesturingAlle bewegingen frequentiegeregeld
BedieningRadiografisch, TELETEC TMS55/FW53

Weer een project van Elmec om trots op te zijn. Het volgende project voor SIF Rotterdam zal plaatsvinden aan de Maasvlakte.

Houdt onze nieuwspagina in de gaten voor meer updates; www.elmec.nl/nieuws

knop naar contactpagina

Meer weten?

kom in contact met onze specialisten