Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.
  • English (Engels)
  • Nederlands (Nederlands)

elmec logo

Radiografische bedieningen

Radiografische bedieningen

In de wereld van de hijstechniek en machinebouw wordt steeds meer gebruik gemaakt van radiografische bedieningen. De betrouwbaarheid is vlgs. de laatste norm en de kosten zijn vergelijkbaar met een conventionele kabelbediening. Daarnaast zijn radiografische bedieningen een belangrijke schakel in het verbeteren van de veiligheid.

Foto besturen met radiografische bediening van kranen en takels

Soms is het belangrijk dat de bediener enige afstand tot de kraan of machine kan bewaren. Denk hierbij aan gietkranen waarbij een gietpan met gesmolten metaal aan de kraan hangt. Door de extreme hitte en gevaar voor spatten is het bewaren van afstand belangrijk. Tevens vergroot het vaak het overzicht over de situatie en de omgeving.

Ook zijn er situaties waarbij de aanwezigheid van een kabel praktisch niet mogelijk is, bijv. als de kraan zich boven stellingen of machines beweegt. Bij een kraanrijsnelheid van meer dan 63 m/min is een bediening door middel van een drukknopkast met kabel verboden. Een cabine of een draadloze afstandsbesturing zijn dan de opties.

De toepassing van afstandsbesturingen heeft de laatste jaren een vlucht genomen, mede door de verbeterde technologie en de daling van de kosten. Op het gebied van afstandsbesturingen hebben wij diverse merken in ons leveringsprogramma, zoals  ARC, TELETEC, SAGA en DEMAG. Elk merk heeft zijn eigen toepassingsgebied. De standaardmodellen van ARC, SAGA en DEMAG leveren wij uit voorraad. TELETEC is een zéér hoogwaardig en flexibel maatwerkproduct, maar heeft desondanks korte levertijden.

Kijk ook eens in onze webshop www.industrialremotecontrols.nl.

Dankzij onze eigen service- en reparatiedienst voor afstandsbesturingen kunnen wij snel besturingen herstellen en controleren.

Ralf Thijssen portret contactgegevens

Ralf Thijssen

Sr. Project Engineer E,
Voor maatwerk en radiografische bedieningen.

+31 (0)77-373 56 60
r.thijssen@elmec.nl

Contact opnemen

Tom Corneth portret contactgegevens

Tom Corneth

Project Engineer E,
Voor maatwerk en radiografische bedieningen.

+31 (0)77-373 56 60
t.corneth@elmec.nl

Contact opnemen

Demian Verheesen portret contactgegevens

demian verheesen

Project Engineer E,
Voor maatwerk en radiografische bedieningen.

+31 (0)77-373 56 60
d.verheesen@elmec.nl

Contact opnemen

knop naar contactpagina

Meer weten?

kom in contact met onze specialisten