Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.
  • English (Engels)
  • Nederlands (Nederlands)

elmec logo

Elmec nieuws

Dubbelligger bovenloopkraan voor langgoed, gemonteerd bij Hydro Extrusions te Drunen

Afgelopen zomer heeft Elmec weer een mooi project mogen opleveren bij een van onze trouwe klanten Hydro Extrusions.

Onze monteurs zijn al vele jaren werkzaam bij Hydro Extrusions waar ze onder andere inspecties en onderhoud doen. De hulp van Elmec werd ingeschakeld om een langgoedkraan te leveren. De aluminiumfabriek in Drunen is gespecialiseerd in het extruderen van lange profielen en bewerkte componenten die gereed zijn voor montage. Een aluminium recycle unit behoort ook tot de productielocatie in Drunen.

De langgoedkraan bij Hydro Extrusions transporteert, zoals de naam al zegt, langgoed in de vorm lange geëxtrudeerde en bewerkte profielen, zoals bijv. lichtmasten. De kraan wordt ingezet in het logistieke proces van het laden en lossen van vrachtwagens. Een speciaal hijsjuk, gecombineerd met een hijswerk met dubbele kabelafloop, garanderen een veilige en stabiele doorloop. De dubbelligger-bovenloopkraan is in principe opgebouwd uit 2 enkelligger-kranen die onderling zijn gekoppeld om te komen tot een stabiele dubbelligger bovenloopkraan. De elektrische componenten van de besturing en aandrijving zijn op één enkelligger centraal gemonteerd. Zo hebben we in de werkplaats van Elmec alles netjes kunnen voorbereiden en testen vóórdat de liggers getransporteerd werden. Op locatie zijn de twee afzonderlijke enkelliggers verbonden om één complete dubbelligger-kraan te vormen. De kat heeft een grote spoormaat maar is toch zeer compact qua bouwmaten, zodat onze klant uiterst dicht bij de wanden van de hal kan komen.

Met een goede voorbereiding en communicatie bij Elmec en een goede begeleiding op locatie bij Hydro Extrusions door onze vakbekwame monteurs is de montage van dit project zeer soepel verlopen.

Elmec Dubbelliger Bovenloopkraan Hydro ExtrusionsSpecificaties:

ProjectVernieuwde Dubbelligger-bovenloopkraan
KraanDubbelligger-bovenloopkraan
KlantHydro Extrusions Drunen
Bouwjaar2023
Werklast5t
Overspanning19,2 m
Hijshoogte7,5 m (Max. 18,4 m)
BedieningARC Radiografische bediening

 

De kraan is inmiddels alweer een aantal maanden in bedrijf. Zo is er wederom een mooi staaltje vakwerk opgeleverd door Elmec.
Op naar de volgende projecten met onze vaste klant Hydro Extrusions!

Houd onze nieuwspagina in de gaten voor meer updates; www.elmec.nl/nieuws

knop naar contactpagina

Meer weten?

kom in contact met onze specialisten