Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.
  • English (Engels)
  • Nederlands (Nederlands)

elmec logo

Elmec nieuws

Elmec cursus veilig hijsen bij VDL Parree

Regelmatig verzorgt onze Elmec collega Jeroen cursussen bij bedrijven.

Onlangs was het weer eens tijd voor een opfriscursus; Veilig Hijsen bij VDL Parree. Elmec biedt een cursus Veilig Hijsen aan voor bedrijven die kranen en takels geïnstalleerd hebben. VDL Parree is een fijne locatie om onze cursus mooi in beeld te brengen. Wat houdt de cursus veilig hijsen nu eigenlijk in? Jeroen verteld in het kort wat er allemaal aan bod komt en hoe hij het geven van de cursussen ervaart;

"In de cursus staat veilig werken voorop. Aan de hand van praktijkvoorbeelden uit dagelijkse hijssituaties en voorbeelden van afgekeurd materiaal wordt het stuk veiligheid benadrukt. In zowel het theoretische als praktische deel. Bij ieder bedrijf geldt":

  • Hoe is de werkplek ingericht?
  • Met welke hijs- en hefgereedschappen wordt er gewerkt?
  • Welke verantwoordelijkheid heeft de werkgever maar ook een werknemer?
  • Welke afspraken worden er gemaakt op de werkvloer om veilig te werken met hijsmiddelen?

"Er komt aan bod welke verschillende soorten hijsgereedschappen er ‘in de handel’ te verkrijgen zijn voor de meeste hijssituaties? Wat zijn keuringscriteria en aandachtspunten tijdens een jaarlijkse inspectie? Wat zijn de mogelijkheden op gebied van maatwerk hijsmiddelen. Dit wordt toespitst op de werkzaamheden van onze klanten."
Wil je een goede indruk krijgen van de cursus veilig hijsen? Bekijk dan de onderstaande video;



“Het leuke aan het geven van een cursus veilig hijsen is het contact met mensen uit de praktijk, onze klanten die heel divers zijn qua bedrijf. Wij maken de cursus op maat naar behoefte van de klant. De afwisseling tussen theorie en praktijk maakt het een interessante mix waarbij veilig werken met hijs- en hefmiddelen centraal staat. Ik mag dit al heel wat jaren doen vanuit ELMEC en het geeft voldoening wanneer er enthousiaste groep voor je staat met uitdagende vragen over het werken met een takel of kraan.” verteld Jeroen.

Ook Piet Janssen en Puck Schoenmakers van VDL Parree vertelden hoe zij de cursus die Jeroen geregeld komt geven ervaren; “Vanaf het eerste contactmoment met Elmec tot aan de afsluiting en “nazorg” werd er helder en snel gecommuniceerd. Jeroen nam zelf het contact op zich. Voorafgaand aan de cursus stond Jeroen open om samen te sparren hoe we de groepen met cursisten het beste in kunnen delen en alle zaken daaromheen. De cursus “Veilig hijsen met de bovenloopkraan” was erg leerzaam, met name voor de medewerkers die nog niet veel ervaring met de bovenloopkraan hebben. Door het meebrengen van fysieke/visuele hulpmiddelen en de combinatie tussen theorie en praktijk, maakt dat iedereen nu goed weet hoe zij om moeten gaan met de bovenloopkraan. Ook na het afronden van de cursus werden nog aanvullende vragen snel beantwoordt. Al met al hebben wij een hele goede ervaring opgedaan met Elmec en Jeroen.”

Bij Elmec verzorgen wij nog meer cursussen zoals o.a.; DEMAG aandrijftechniek; DEMAG staaldraadtakels; DEMAG KBK en kettingtakels – Inspectie en onderhoud. In één dagdeel kan de cursus plaatsvinden op locatie of in onze Academy ruimte te Belfeld. Voor meer info en het inplannen van een cursus, volg de onderstaande link en contacteer ons direct;

Opleidingen Elmec B.V.

Met dank aan VDL Parree.

knop naar contactpagina

Meer weten?

kom in contact met onze specialisten