Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.
  • English (Engels)
  • Nederlands (Nederlands)

elmec logo

Elmec nieuws

Hay is al 39 jaar in dienst en gaat binnenkort met pensioen.

Onze Hay gaat binnenkort met pensioen. 40 jaar haalt hij nét niet voordat hij met pensioen gaat. “Op een half jaar na haal ik dat niet helaas. Ergens ook wel jammer, het is toch een mijlpaal om je 40-jarige jubileum officieel te behalen.” Verteld Hay.

Dus je bent al ruim 39 jaar in dienst. Dat is een flinke tijd! Vind je het jammer dat je gaat stoppen met werken? “Nou, ook na mijn bereikte pensioenleeftijd ga ik nog enkele dagen per week werken bij Elmec.”
Ah, dus je wil na je bereikte pensioenleeftijd nog wel blijven werken? “Tuurlijk, ik kan niet zonder Elmec”, glimlacht Hay met een overtuigende blik.
“Mijn hobby is mijn werk geworden. Thuis zitten is niks voor mij, ik wil graag bezig blijven.”

Hoe lang vervul je deze functie al? “Ik ben altijd servicemonteur, en daarna hoofdmonteur geweest tot 6/7 jaar terug. Hay lang geledenHelaas konden mijn gewrichten dat op een gegeven moment niet meer aan. Een collega had hulp nodig bij de technische dienst voor ondersteuning. Na een tijdje zag Rob Langen (de zoon van de oprichter en tevens voormalig directeur/eigenaar van Elmec) wat ik allemaal in mijn mars had, en werd het aanbod gedaan om mijn huidige functie te gaan uitvoeren. Voor mijn gezondheid was dit zeker weten de beste optie. Uiteindelijk heb ik mijn collega; Paul, die voorheen ook monteur was, als collega erbij gekregen om samen de kar van de technische dienst te trekken.”

Paul is erg blij met Hay als collega; “Hay is een veelzijdige monteur en collega die graag gezien wordt. Hij vervult de rol Assistent Manager Service & Onderhoud met veel succes.”

Wat bevalt je het meest aan je werkzaamheden bij Elmec? “De werkzaamheden zijn heel divers; transport regelen, bestellingen, monteurs aansturen, storingen aannemen, Informatieve ondersteuning voor parts en ga zo maar door. Pasgeleden kwam er een nieuwe takel binnen van één van onze vaste klanten, die werkte niet naar behoren. Veel testen uitvoeren om zo de oorzaak van de storing te achterhalen, dat is nog steeds een uitdaging waar ik warm van word. Vooral minder voorkomende problemen vind ik het leukste.”

Wat was je meest gedenkwaardige moment bij Elmec? “Dat is moeilijk, het zijn er zoveel, daar moet ik even over nadenken.” Na een kleine denkpauze weet Hay het; “Toch wel de bedrijfsuitjes. Eigenlijk waren ze allemaal geweldig, alles is altijd tot in de puntjes geregeld. Het eten en drinken is elke keer weer top, en we gaan altijd naar plekken waar we zelf niet naar toe zouden gaan. Je ziet telkens weer iets nieuws. We zijn bijvoorbeeld in 1989 naar de Hannover Messe geweest met de slaaptrein. Eerst reisden we met de bus naar München Gladbach en daar zijn we op de trein gestapt. Daar zijn we twee dagen verbleven. In de avonden na afloop van de Messe was een hele grote feesttent opgezet die helemaal in het Beiers was ingericht. Daar speelden grote orkesten die er een heus feestje van wisten te maken. Er werden daar van die grote potten bier en heel veel vlees geserveerd. Dat waren hele gezellige avonden.” Hay blikt even terug naar die gedenkwaardige dagen; “Ohhh daar was de oprichter van ons bedrijf ook nog bij. Helaas is die op vrij vroege leeftijd overleden.” Verteld Hay met een wat treurige blik.

Hoe vind je het samenwerken met je collega’s binnen Elmec? “Echt prima. De verstandhoudingen met alle collega’s zowel monteurs als kantoor zijn super. Je merkt niets van gespreide groepen bij bijvoorbeeld de werkplaats zijde en de monteur zijde. De lijnen zijn heel kort waardoor je efficiënt kan werken. Het ‘lol hebben’ met de monteurs op de werkvloer mis ik wel een beetje. Mijn functie is nu stuk serieuzer.”

In september gaat Hay met zijn welverdiende pensioen. Wij zijn blij dat ook Hay nog enkele dagen per week bij Elmec blijft werken. Hay is een collega die moeilijk te vervangen is. Zijn kennis, expertise en toewijding aan het bedrijf zijn onvervangbaar.

Houd onze nieuwspagina in de gaten voor nog meer Elmec nieuws; www.elmec.nl/nieuws

knop naar contactpagina

Meer weten?

kom in contact met onze specialisten