Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.
  • English (Engels)
  • Nederlands (Nederlands)

elmec logo

Dubbelligger bovenloopkranen

Dubbelligger bovenloopkranen

De DEMAG dubbelligger bovenloopkranen zijn geschikt voor hogere hijsvermogens en een grote overspanning. Hijsvermogens van 50 ton en meer zijn mogelijk en een overspanning tot ca. 35 meter. Hogere werklasten en overspanningen zijn uiteraard ook mogelijk. Deze worden dan door ons ontworpen, conform de eisen van uw bedrijfsproces.

DEMAG dubbelligger bovenloopkranen bestaan uit twee kraanliggers, die aan beide kanten zijn voorzien van een kopligger. De hijskranen hebben een gunstige hijshoogte, omdat de lasthaak tussen beide kraanliggers opgetrokken kan worden. Heeft u genoeg aan iets minder hijsvermogen? Ook onze enkelligger bovenloopkranen zijn erg daadkrachtig.

Dubbelligger bovenloopkraan

Waarom kiest u voor een DEMAG bovenloopkraan?

DEMAG staat al meer dan 200 jaar garant voor hoge kwaliteit kraansystemen en takels. De dubbelligger bovenloopkranen zijn modulair op te bouwen uit DEMAG componenten, zodat we de kraan kunnen inzetten voor uw specifieke situatie. U kunt de kranen bedienen vanaf de werkvloer door middel van een hangdrukknopkast die onafhankelijk van de katrijbeweging langs de kraanligger loopt. Bij hogere rijsnelheden is bediening van de kraan met hangdrukknopkast praktisch niet mogelijk of zelfs niet toegestaan. Deze kranen kunnen dan met een radiografische afstandsbesturing of kraancabine geleverd worden.

Kies voor kwaliteit

Dubbelligger v-kraan

Demag Enkelligger of dubbelligger v-bovenloopkraan bij Elmec BVNaast de normale uitvoering heeft DEMAG nu ook de dubbelligger V-kraan. Deze hijskraan heeft een revolutionale samengestelde ligger met een open structuur. Dit resulteert in een zeer laag eigengewicht. De belasting op de kraanbaan neemt hierdoor af, waardoor u gebruik kunt maken van een hogere werklast. Daarnaast heeft de ligger een hoge lichtdoorlaatbaarheid; licht van lichtstraten of lichtarmaturen wordt minder geblokkeerd. Met een dubbelligger V-kraan ontstaat er minder schaduwwerking op de vloer.

De service van Elmec

Een nieuwe bovenloopkraan betekent soms een afwijkende manier van werken. Uw medewerkers moeten wennen aan een nieuwe machine. Elmec installeert de kraan op de meest efficiënte manier. Wij denken graag met u mee om de kraan aan te passen aan uw overige bedrijfsprocessen, zodat uw medewerkers er zo min mogelijk hinder van ondervinden. Uiteraard bieden wij de ondersteuning en service die u nodig heeft. Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar om ervoor te zorgen dat uw bedrijfsprocessen optimaal blijven functioneren.

Onze specialisten willen u graag meer vertellen over onze dubbelligger bovenloopkranen. Neem contact op met een van onze medewerkers voor meer informatie.

Gijs technisch adviseur hijs- en aandrijftechniek portret contactgegevens

Gijs Geelen

Technisch adviseur hijs- en aandrijftechniek,
Voor al uw maatwerk projecten.

+31 (0)77-308 10 92
g.geelen@elmec.nl

Contact opnemen

Ivo project engineer W.T.B. Elmec

Ivo Kuijpers

Project Engineer W.T.B.,
Voor al uw maatwerk projecten.

+31 (0)77-308 10 94
i.kuijpers@elmec.nl

Contact opnemen

Marcel Janssen portret contactgegevens

Marcel Janssen

Sales Engineer NL,
die u graag bezoekt voor advies en opnames.

+31 - (0)6 103 306 51
m.janssen@elmec.nl

Contact opnemen

Marc sales engineer Elmec portret contactgegevens

Marc Dedroog

Sales Engineer B,
die u graag bezoekt voor advies en opnames.

+31 (0) 65 98 30 804
m.dedroog@elmec.be

Contact opnemen

Hijsunits

Hijsunits van het type elektro-staaldraadtakel DH en DMR zijn compacte, robuust gebouwde hijsunits. De moderne hijsunits zijn onderhoudsvriendelijk en onderverdeeld in meerdere FEM klassen zodat, afgestemd op de gebruiksintensiteit, een technische en economische juiste keuze kan worden gemaakt. De hijsunit van het type DW is een modulair opgebouwd lierwerk voor de hogere hijsvermogens.

De staalconstructie is van de kranen is volgens DIN15018, hijsklasse 2, belastingsgroep 3 uitgelegd. Afwijkende belastingsgroepen zijn mogelijk op aanvraag. De hoofdliggers worden uitgevoerd als profielligger of gelaste kokerliggers. Aan elke zijde van de kraan bevindt zich een onderhoudsarme kraanrij-aandrijving, die direct, zonder tandkrans/rondsel een kraanwiel aandrijft.

Aandrijving dubbelligger bovenloopkranen

De DEMAG-motor met speciale aanloop- en remkarakteristiek garandeert een rustig aanlopen en remmen van de kraan. Het pendelen van de last wordt door de motor tot een minimum beperkt. Voor de kranen met grotere hijsvermogens en/of hogere rijsnelheden kan het raadzaam zijn om de motoren te voorzien van een DEMAG frequentieregeling. De frequentieregeling zorgt voor meer controle over de bewegingen en een langere levensduur van aandrijvingen en wielen.

Bedrijfszekerheid van uw bovenloopkraan

Als gebruiker wenst u natuurlijk een betrouwbare kraan met lage bedrijfskosten. Bij Elmec besteden wij veel aandacht aan deze zaken en informeren u graag over alle opties. Bij hele grote overspanningen bijvoorbeeld, kan een automatische uitlijnregeling op het kraanrijden het rijgedrag sterk verbeteren en de wielslijtage verminderen. De SWP monitor Crane Insight geeft inzicht in het gebruik van de kraan en ondersteunt bij het inplannen van preventief onderhoud. Op deze manier kunt u zelf of samen met ons het onderhoud inplannen en komt u niet voor verrassingen te staan.

Elmec kenniscentrum

Wij staan u graag vrijblijvend te woord in ons kenniscentrum. Hier kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden en de beste oplossing voor uw bedrijfssituatie. Klik op onderstaande knop voor onze contactgegevens.

Afspraak maken

knop naar contactpagina

Meer weten?

kom in contact met onze specialisten