Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.
  • English (Engels)
  • Nederlands (Nederlands)

elmec logo

Enkelligger bovenloopkraan

Enkelligger bovenloopkraan

Onze DEMAG enkelligger bovenloopkaan biedt een economische oplossing voor middelzware draaglasten met een hijsvermogen tot ongeveer 12,5 ton. Met een overspanning tot wel 30 meter zijn onze enkelligger bovenloopkranen geschikt de hoge werklasten die uw bedrijfsprocessen vragen. De hijskraan wordt samengesteld uit de hoogwaardige DEMAG standaard componenten die passen bij uw bedrijfsproces.

DEMAG enkelligger bovenloopkranen hebben een gering eigen gewicht en door toepassing van loopkatten met korte bouwhoogte, kunnen wij gunstige inbouwmaten voor u realiseren. Voor zwaardere draaglasten en meer hijsvermogen kiest u voor onze dubbelligger bovenloopkranen.

Demag Enkelligger bovenloopkraan wordt samengesteld uit hoogwaardige Demag standaard componenten

Waarom kiest u voor een DEMAG bovenloopkraan?

DEMAG staat al meer dan 200 jaar garant voor hoge kwaliteit kraansystemen en takels. De enkelligger bovenloopkraan is modulair op te bouwen uit DEMAG componenten, zodat we de kraan kunnen afstemmen op uw specifieke situatie. U kunt de bovenloopkraan bedienen vanaf de werkvloer door middel van een hangdrukknopkast die onafhankelijk van de katrijbeweging langs de kraanligger loopt. Optioneel kunnen de kranen uitgerust worden met een radiografische afstandsbesturing.

Kies voor kwaliteit

Enkelligger V-kraan

Demag Enkelligger of dubbelligger v-bovenloopkraan bij Elmec BVNaast de reguliere uitvoering heeft DEMAG nu ook de enkelligger V-kraan. Deze bovenloopkraan heeft een revolutionele samengestelde ligger met een open structuur. Het eigengewicht is hierdoor beperkt. De belasting op de kraanbaan neemt hierdoor af, waardoor u mogelijk gebruik kunt maken van een hogere werklast. Daarnaast laat de ligger meer licht door; licht van lichtstraten of lichtarmaturen wordt minder geblokkeerd, waardoor er minder schaduwen op de werkvloer ontstaan.

De service van Elmec

Een nieuwe bovenloopkraan betekent soms een afwijkende manier van werken. Uw medewerkers moeten wennen aan een nieuwe machine. Onze medewerkers denken graag met u mee om de kraan aan te passen aan uw overige bedrijfsprocessen, zodat uw medewerkers er zo min mogelijk hinder van ondervinden. Uiteraard bieden wij de ondersteuning en service die u nodig heeft. Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar om ervoor te zorgen dat uw bedrijfsprocessen optimaal blijven functioneren.

Onze specialisten willen u graag meer vertellen over onze enkelligger bovenloopkranen. Neem contact op met een van onze medewerkers voor meer informatie.

Gijs technisch adviseur hijs- en aandrijftechniek portret contactgegevens

Gijs Geelen

Technisch adviseur hijs- en aandrijftechniek,
Voor al uw maatwerk projecten.

+31 (0)77-308 10 92
g.geelen@elmec.nl

Contact opnemen

Ivo project engineer W.T.B. Elmec

Ivo Kuijpers

Project Engineer W.T.B.,
Voor al uw maatwerk projecten.

+31 (0)77-308 10 94
i.kuijpers@elmec.nl

Contact opnemen

Marcel Janssen portret contactgegevens

Marcel Janssen

Sales Engineer NL,
die u graag bezoekt voor advies en opnames.

+31 - (0)6 103 306 51
m.janssen@elmec.nl

Contact opnemen

Marc sales engineer Elmec portret contactgegevens

Marc Dedroog

Sales Engineer B,
die u graag bezoekt voor advies en opnames.

+31 (0) 65 98 30 804
m.dedroog@elmec.be

Contact opnemen

Hijsunits

Hijsunits van het type elektro-staaldraadtakel DH of DMR, of elektro-kettingtakel DC, zijn compacte, robuust gebouwde moderne hijsunits, onderhoudsvriendelijk en onderverdeeld in meerdere FEM klassen zodat, afgestemd op de gebruiksintensiteit, een technische en economische juiste keuze kan worden gemaakt. Mede afhankelijk van de aard van gebruik en de werklast kan een keuze gemaakt worden uit de uitvoering met een staaldraadtakel of een kettingtakel. De staalconstructie van de kranen is volgens DIN 15018, hijsklasse 2, belastingsgroep 3 uitgelegd (afwijkende belastingsgroepen zijn op aanvraag mogelijk).

De hoofdligger wordt afhankelijk van werklast en overspanning uitgevoerd als profielligger of gelaste kokerligger. Aan elke zijde van de kraan bevindt zich een onderhoudsarme kraanrij-aandrijving. Deze drijft een kraanwiel aan zonder tandkrans of rondsel.

Aandrijving enkelligger bovenloopkranen

De DEMAG-motor met speciale aanloop- en remkarakteristiek garandeert een rustig aanlopen en remmen van de kraan. Het pendelen van de last wordt door de motor tot een minimum beperkt. Voor de kranen met grotere hijsvermogens en/of hogere rijsnelheden kan het raadzaam zijn om de motoren te voorzien van een DEMAG-frequentieregeling. De frequentieregeling zorgt voor meer controle over de bewegingen en een langere levensduur van aandrijvingen en wielen.

Bedrijfszekerheid van uw bovenloopkraan

Als gebruiker wenst u natuurlijk een betrouwbare kraan met lage bedrijfskosten. Bij Elmec besteden wij veel aandacht aan deze zaken en informeren u graag over alle opties. Bij hele grote overspanningen bijvoorbeeld, kan een automatische uitlijnregeling op het kraanrijden het rijgedrag sterk verbeteren en de wielslijtage verminderen. De SWP monitor Crane Insight geeft inzicht in het gebruik van de kraan en ondersteunt bij het inplannen van preventief onderhoud. Op deze manier kunt u zelf of samen met ons het onderhoud inplannen en komt u niet voor verrassingen te staan.

Elmec kenniscentrum

Wij staan u graag vrijblijvend te woord in ons kenniscentrum. Hier kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden en de beste oplossing voor uw bedrijfssituatie. Klik op onderstaande knop voor onze contactgegevens.

Afspraak maken

knop naar contactpagina

Meer weten?

kom in contact met onze specialisten