Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.
  • English (Engels)
  • Nederlands (Nederlands)

elmec logo

Elmec nieuws

Wat onderneemt jouw bedrijf om te verduurzamen?

Wist je dat bij Elmec maar liefst 920 zonnepanelen op het dak van ons mooie bedrijfspand in Belfeld zijn geïnstalleerd?

Bij Elmec vinden wij duurzaamheid belangrijk. Daarom werken wij al vele jaren energiebesparend om ons steentje bij te dragen aan het milieu. De uitstoot van broeikasgassen moet in Nederland in 2030 met tenminste 55% gedaald zijn. Het streven is zelfs 60% vermindering. In 2050 wil Nederland klimaatneutraal zijn. Door ons nu al voor te bereiden op een milieuvriendelijker beleid, waarvan je weet dat het komt, bereiden we ons als organisatie voor op de toekomst.

“Tot op heden heeft Elmec al een CO2-reductie van 587.105 kg gerealiseerd! Bij de bouw van ons mooie bedrijfspand werd er al rekening mee gehouden dat het pand ook energievriendelijk kon zijn in de toekomst.” Aldus Rob Langen (voormalig directeur en eigenaar Elmec).”



Tijdens de bouw van ons bedrijfspand, nu 22 jaar geleden, is er een warmtepompinstallatie en extra isolatie aangebracht. Wij gebruiken dus al 22 jaar geen gas of olie maar aardwarmte. Daarnaast gebruiken we natuurlijk elektriciteit, en sinds 2018 wekken we dat op via de op ons dak geïnstalleerde zonnepanelen. Deze zonnepanelen waren ook de meest duurzame uitvoering van die tijd. Elmec gebruikt twee derde van de opgewekte elektriciteit zelf, de rest wordt ieder jaar terug geleverd. De verwachte opbrengst van dit jaar is 295.000 kW/u.

Elmec maakt ook veelvuldig gebruik van duurzame kranen en componenten van DEMAG met een gemiddelde levensduur van 20 jaar. Wij zijn als Elmec op de goede weg om energiezuiniger te werken.

“Verduurzaam jij ook al?”

Houdt onze nieuwspagina in de gaten voor nog meer Elmec nieuws; www.elmec.nl/nieuws

knop naar contactpagina

Meer weten?

kom in contact met onze specialisten