Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.
  • English (Engels)
  • Nederlands (Nederlands)

elmec logo

Elmec nieuws

Leo al 15 jaar in dienst bij Elmec!

Leo is dit jaar al 15 jaar in dienst en dat is zeker niet iets om onopgemerkt voorbij te laten gaan.

Alweer 15 jaar in dienst! Dat is een flinke tijd. Hoe ben je bij Elmec terecht gekomen? “Ik ben bij Elmec terecht gekomen nadat ik via een medewerker van Elmec hoorde dat er een vacature open stond. Collega’s hier hadden hetzelfde kapsel, dus ik dacht; Ja dat is wel wat, glimlacht Leo. Maar zonder gein; Alles zag er netjes en goed georganiseerd uit. De gemoedelijke sfeer binnen en de uitstraling van Elmec sprak me erg aan.”

Welke werkzaamheden verricht je dagelijks? Ik houd me dagelijks bezig met keuren, certificeren en inspecteren bij klanten van; hijs- en hefgereedschap, hydraulisch hulpgereedschap, klimmaterieel, valbeveiliging en NEN3140-keuringen.

Wat bevalt je het meest van je werkzaamheden bij Elmec? “Het leukste van alles vind ik de baan op gaan. Ik ben gemiddeld 90% van mijn tijd hier de baan op om klanten te bezoeken voor inspecties en keuringen. Soms keuren we ook intern maar grotendeels vinden deze keuringen en inspecties toch plaats op locatie bij de klant.”

Wat vind je het meest uitdagende van je functie? “Vroeg opstaan!”, grapt Leo met een brede glimlach van oor tot oor.” En nu het serieuze antwoord; “De variatie aan klanten en werkzaamheden is erg uitdagend. Telkens kom je weer wat nieuws tegen.”

Wat was je meest gedenkwaardige moment bij Elmec? “Mijn zakelijke trip naar Zuid-Afrika. Ik ben in 2017 voor 2 weken afgereisd naar Zuid-Afrika naar eenelmec zuid afrika trip elektriciteitscentrale voor de inspectie van hijs- en hefmiddelen en nen-3140 keuringen. De testbank werd per vliegtuig daarnaartoe getransporteerd. Een koffer met de benodigde testapparatuur nam ik zelf mee tijdens mijn vlucht naar Zuid Afrika. Er ging veel geregel en voorbereiding aan vooraf, werkvergunningen en medische onderzoeken in het ziekenhuis die een halve dag in beslag namen. Van alle dagen had ik 1 vrije zondag die ik benut heb om in Tafelberg een helikoptervlucht te maken. Dat was een zeer gedenkwaardige beleving."

Hoe vind je de collegialiteit binnen Elmec? “10% van de collega’s gaat nog wel”, grapt Leo weer. Die Leo is best wel een grapjas. “Nee de sfeer binnen Elmec is echt prima. We lachen veel met elkaar, maken veel lol maar zijn toch serieus met ons werk bezig zijn”

Vind je dat er veel aandacht wordt besteed aan speciale gelegenheden voor het team zoals teamuitjes? "Ja, Elmec staat er wel om bekend dat hier best veel gedaan wordt voor het team. Om er maar een aantal op te noemen; In september hebben we altijd de afsluiting van het seizoen, in december kerstdiner, nieuwjaarsborrel in januari en natuurlijk het 3 jaarlijkse Elmec reisje! In de winter organiseer ik altijd samen met een aantal collega’s een barbecue die ieder jaar bij mij thuis plaatsvindt. Dat is telkens weer erg gezellig."

Is er nog iets wat je toe wil voegen, wat Elmec echt onderscheid van andere bedrijven? "Nou, bij Elmec wordt veel aandacht besteed aan groei aan kennis. Zo is er veel ruimte voor alle collega’s om kennis te verbreden d.m.v. scholing. Vandaar onze slogan; “Betrouwbaar door kennis.”

Houdt onze nieuwspagina in de gaten voor nog meer Elmec nieuws; www.elmec.nl/nieuws

 

knop naar contactpagina

Meer weten?

kom in contact met onze specialisten